Potrebujeme:

  • 4 kúsky kuracieho mäsa
  • 5 polievkových lyžíc slnečnicového oleja
  • ½ kávovej lyžičky alpínie galangovej
  • ½ kávovej lyžičky orientálneho korenia
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 paštrnák
  • 3 mrkvy
  • 3 polievkové lyžice uvareného cícera
  • 2 paradajky
  • 2 malé cukety
  • 200 g predvarenej krupice z jednozrnnej pšenice

Postup:

  1. V rajnici nechajte osmažiť alpíniu a ostatné koreniny, potom pridajte kúsky kuracieho mäsa a na silnom ohni za občasného miešania opekajte dozlata 5 minút.
  2. Pridajte 1,5 litra vody, dve kávové lyžičky soli a prikryte.
  3. Po zovretí varte 45 minút. Medzitým očistite zeleninu a pokrájajte ju na veľké kúsky.
  4. Pridajte ju k mäsu a varte ďalších 25 minút.
  5. Do misky nasypte krupicu a zalejte ju rovnakým množstvom vývaru z mäsa a zeleniny.
  6. Nechajte pod pokrievkou odstáť 2 až 3 minúty. Krupica je hotová.
  7. Do hlbokého taniera naložte mäso a zeleninu.
  8. Pokrm prípadne môžete posypať nasekanými lístkami koriandra (dodá jedlu exotický nádych).
  9. Vidličkou krupicu rozmrvte a servírujte ako prílohu.

Tip svätej Hildegardy: Jedlo je chutnejšie, ak ho pripravíte z nevykosteného kuracieho mäsa.

Dobrú chuť!

Tento a ďalšie recepty nájdete v knihe Kuchyňa svätej Hildegardy, ktorú si môžete kúpiť na Zachej.sk.